2015. gada jūlijā Rīgā notiks otrais Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums

27.03.2015

PLEIF_ramisPasaules brīvo latviešu apvienība ir gandarīta ziņot, ka šovasar Rīgā 10. jūlijā notiks otrais Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums. Dienu pirms tam, 9. jūlijā, Rīgā plānota Ārvalstu uzņēmēju tikšanās, uz kuru aicināti Latvijas izcelsmes uzņēmēji un dažādu nozaru speciālisti no dažādām pasaules valstīm.

PBLA priekšsēdis Jānis Kukainis norāda, ka pirmajā forumā izvirzītie mērķi – veicināt ārzemēs dzīvojošo latviešu uzņēmēju un dažādu nozaru speciālistu iesaisti Latvijas tautsaimniecības stiprināšanā, ņemot vērā ģeopolitiskā saspīlējuma radīto ietekmi uz Latvijas ekonomiskās izaugsmes rādītājiem, šobrīd ir kļuvuši vēl nozīmīgāki nekā iepriekšējā reizē. “Šis ir laiks, kad ārzemēs dzīvojošie Latvijas izcelsmes profesionāļi var vistiešākā veidā sniegt atbalstu Latvijai, palīdzot Latvijas uzņēmumiem atrast jaunus eksporta tirgus, atverot šeit savas ražotnes, attīstot biznesa idejas vai palīdzot piesaistīt ārvalstu investīcijas,” uzsver Jānis Kukainis. “Aicinu visus Latvijas patriotus un draugus piedalīties šajā uzdevumā,” piebilst Kukainis.

Otrais Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums notiks šī gada 10. jūlijā. Dienu pirms tam, 9. jūlijā, sasaistē ar PLEIF 2015 Rīgā plānota Ārvalstu uzņēmēju tikšanās, kurā aicināti piedalīties Latvijas izcelsmes uzņēmēji un dažādu nozaru speciālisti no visas pasaules. Ņemot vērā šī brīža Latvijas ekonomikas aktuālākos izaicinājumus, par centrālo tēmu šī gada forumā ir izvirzīta Latvijas ekonomiskās drošības stiprināšana un konkurētspējas veicināšana gan investīciju piesaistē, gan jaunu eksporta tirgu apguvē, pastiprināti pievēršoties dažādu pasaules tirgu analīzei un Latvijas produktu starptautiskajam mārketingam.

PLEIF II rīko Pasaules Brīvo latviešu apvienība un Latvijas Ārlietu ministrija sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA), Amerikas Tirdzniecības palātu Latvijā (AmCham) un Rīgas Ekonomikas augstskolu (SSE Riga), foruma plānošanā piedaloties arī Latvijas Ekonomikas ministrijai un Latvijas Institūtam.

Jāatgādina, ka pirmais Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums 2013. gada jūlijā XXV Vispārējo Latviešu Dziesmu un XV Deju svētku laikā, pulcējot vairāk nekā 350 dalībnieku no 21 valsts.